Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε

Τα μέλη της οικογένειάς ΣΤΕΦΟΥ μεγάλωσαν στις όχθες της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου-Αιτωλικού και έμαθαν την τέχνη του αυγοτάραχου από τους παραδοσιακούς ψαράδες. Επί δεκαετίες το αυγοτάραχο Στέφου, βασισμένο σε παραδοσιακή σπιτική συνταγή, ήταν γνωστό σε έναν μικρό τοπικό κύκλο που το εκτιμούσε και το απολάμβανε ως νόστιμη και θρεπτική καθημερινή τροφή αλλά και ως πολύτιμο γιορτινό κέρασμα.

Το 2008, μαζί με τα παιδιά του και μια ομάδα τεχνολόγων τροφίμων και έμπειρων ειδικών στην προώθηση των προϊόντων ίδρυσαν εταιρεία με έδρα το Αιτωλικό, και οραματίστηκαν έναν τρόπο για να μοιραστούν με τον κόσμο τα μοναδικά προϊόντα της λιμνοθάλασσας, παντρεύοντας την παράδοση με την καινοτομία.

Η εταιρεία έκτισε πρωτοποριακές, για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο, εγκαταστάσεις για την επεξεργασία, συσκευασία και προώθηση προϊόντων της ανοιχτής θάλασσας, της λιμνοθάλασσας και της υδατοκαλλιέργειας. Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες πρότυπες εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα μηχανήματα σε ένα οικόπεδο 3.000 τ.μ. στο Αιτωλικό. Κάθε προϊόν που φεύγει από το εργοστάσιο αποτελεί έναν ξεχωριστό πρεσβευτή που ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης για να μυήσει τον καταναλωτή σε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι. Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας του αυγοτάραχου και άλλων προϊόντων έχουν σχεδιαστεί σε πλήρη συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας τροφίμων ISO 22000 – HACCP TÜV NORD. Επιπλέον υπάρχει πιστοποίηση Kosher και Halal για τα περισσότερα από τα προϊόντα.

Το όραμά  είναι να δημιουργηθεί μια σειρά εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων αυγοτάραχου καθώς και προϊόντων της λιμνοθάλασσας που να χαίρουν εκτίμησης από τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου. Η φιλοσοφία είναι να παραριχθεί υψηλής ποιότητας προϊόντα με τα πιο αγνά, φρέσκα και φυσικά υλικά, να προσφέρεται υψηλές υπηρεσίες στους πελάτες, να είναι αξιόπιστα, να εκτιμάτε η αξία του εργαζομένου και να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον. Ο στόχος είναι η ανάπτυξη με γρήγορους ρυθμούς, παραμένοντας πιστοί στο όραμα και τη φιλοσοφία. Η διαρκής προσπάθεια για υπεροχή, οδήγησε να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, όπου η βασική αποστολή δεν είναι μόνο η παραγωγή νέων προϊόντων αλλά και η βελτίωση και ενδυνάμωση της υπάρχουσας σειράς προϊόντων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο